Сучасні пристрої

Сучасні пристрої
Інтерактивна дошка

вторник, 2 апреля 2013 г.

              Планше́тний комп'ю́тер
Планше́тний комп'ю́тер (планшетний персональний комп'ютер, англ. tablet РС) — клас ноутбуків, обладнаних планшетним пристроєм рукописного введення, об'єднаним з екраном. Планшетний комп'ютер дозволяє працювати за допомогою спеціального пера, стилуса, або пальців, без використання клавіатури і миші.

Користувач може вводити текст, використовуючи вбудовану програму розпізнавання рукописного введення, екранну (віртуальну) клавіатуру, розпізнавання мови, або звичайну клавіатуру (якщо вона є у складі пристрою).

Більшість планшетних ПК працюють під керуванням операційної системи Windows XP Tablet РС Edition. Планшетні ПК з'явилися в широкому продажі після виходу цієї редакції, восени 2002 року. До цього пристрої цього типу використовувалися у вужчих ринках — на виробництві, в медицині і держустановах. Існують і планшетники під керуванням різних варіантів GNU/Linux.

Конструктивно планшетні комп'ютери діляться на дві великі категорії: перша — власне планшети, тобто корпуси невеликої товщини, в які вмонтовані сенсорні дисплеї; друга — клавіатурні планшетники або «трансформери», що є повноцінними клавіатурними ноутбуками, в яких дисплей може повертатися і закривати собою клавіатуру.
Власне планшети набагато легші за комп'ютери другої категорії, і таким чином розраховані на постійне носіння в одній руці і рукописне введення даних. «Трансформери» — важчі вироби, проте до їх безперечних переваг належить можливість роботи як в «планшетному» режимі, так і в режимі звичайного ноутбука, хоча до планшетів (зокрема iPad) теж можна підключити переносну клавіатуру.

iPad — перший планшетний комп'ютер який завоював велику популярність

2 комментария:

  1. гарний виклад основних засобів . Мені сподобалось що стисло про кожний вид ,а потім можна самостійно дізнатися більше з інших блогів . Як кажуть : " Краткость сестра таланта ")

    ОтветитьУдалить
  2. Віко, не підскажеш, який об'єм пам'яті на планшеті?

    ОтветитьУдалить