Сучасні пристрої

Сучасні пристрої
Інтерактивна дошка

вторник, 9 апреля 2013 г.

Навіщо потрібні технічні засоби навчання?
Дистанційне навчання (ДН) - освітній процес, у якому значна частина викладання здійснюється викладачем, віддаленим у просторі або часі від учня. [2]. Саме таке тлумачення наводить педагогічний словник. Термін „дистанційне навчання" використовували задовго до появи не те що Інтернету, а й комп'ютерів взагалі. Це поняття вживали для позначення таких форм навчання, як заочна, кореспондентська, домашнє навчання та екстернат. Саме для таких форм характерне навчання на відстані. Однак сучасне дистанційне навчання насамперед пов'язують з використанням технологій і ресурсів глобальної мережі Інтернет.
Великий інтерес до сучасних комп'ютерних систем як засобу навчання дійсно є основою мотиваційної навчальної діяльності. Сьогодні навіть в середовищі молодших школярів проявляється своєрідна оцінка якостей особистості, яка передбачає підвищений статус учня, що володіє елементами інформаційних технологій або просто вміє робити щось корисне з допомогою комп'ютера. Вже в початковій школі відомо, наскільки престижно утворення, що базується на інформаційних технологіях.
Дидактичний аспект
Групова робота учнів у середовищі інформаційних технологій породжує здорову змагальність, в той же час їх робота формально мало залежить від вчителя. Ця ситуація створює реальну основу для диференціації та індивідуалізації навчання, так як кожен учень працює над навчальної завданням індивідуальному ритмі, вирішуючи посильні завдання. Все це сприяє розвитку у дітей нормальної самооцінки. Використання навіть окремих елементів інформаційних технологій значно полегшує діагностичну роботу педагога, дозволяє організувати ефективну корекцію власних дій і дій учнів.

Робота в середовищі інформаційних технологій привчає школярів розуміти зміст кожної операції, її зв'язок з іншими операціями, формулювати і конкретизувати завдання, виділяти етапи його виконання, проводити аналогії і здійснювати перенесення умінь в нові умови, досліджувати інші можливості в освітній системі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий