Сучасні пристрої

Сучасні пристрої
Інтерактивна дошка

вторник, 2 апреля 2013 г.

Проектор — світловий прилад, що перерозподіляється світло лампи з концентрацією світлового потоку на поверхні малого розміру або в малому обсязі. Проектори є в основному оптико-механічними або оптично-цифровими приладами, що дозволяють за допомогою джерела світла проектувати зображення об'єктів на поверхню, розташовану поза приладом — екран. Поява проекційних апаратів зумовило виникнення кінематографа, що відноситься до проекційного мистецтва.
Діаскопічний проекційний апарат — зображення створюються за допомогою променів світла, що проходять через світлопроникних носій із зображенням. Це найпоширеніший вид проекційних апаратів. До них відносять такі прилади як: кінопроектор, діапроектор, фотозбільшувач, проекційний ліхтар, кодоскоп та ін
Епіскопічний проекційний апарат — створює зображення непрозорих предметів шляхом проекції відбитих променів світла. До них відносяться епіскопи, мегаскоп.
Епідіаскопічний проекційний апарат — формує на екрані комбіновані зображення як прозорих, так і непрозорих об'єктів.
Мультимедійний проектор (також використовується термін «Цифровий проектор») — з появою і розвитком цифрових технологій це найменування отримали два, взагалі кажучи, різних класу пристрої:
На вхід пристрою подається відеосигнал у реальному часі (аналоговий або цифровий). Пристрій проектує зображення на екран. Можливо при цьому наявність звукового каналу.
Пристрій отримує на окремому або вбудованому в пристрій носії або з локальної мережі файл або сукупність файлів (слайдшоу) — масив цифрової інформації. Декодує його і проектує відеозображення на екран, можливо, відтворюючи при цьому і звук. Фактично, є поєднанням в одному пристрої мультимедійного програвача і власне проектора.

Лазерний проектор — виводить зображення з допомогою променя лазера.

Комментариев нет:

Отправить комментарий